Dags att börja leva studentliv?

Jag har bestämt mig nu. Jag ska, på riktigt, söka utbildningar till hösten. Kan inte säga att jag känner mig redo för ett studentliv, men redo kommer jag nog aldrig känna mig. Mitt första steg är att söka in på de utbildningarna jag skulle kunna tänka mig att gå, sedan får vi se om jag kommer in på någon av dem. Skulle jag komma in, ja då får jag ta ställning till det då.
 
För mig känns det som ett stort steg att ens söka. Det känns nästan skrämmande. Ska jag sätta mig i skolbänken igen? Hur ska jag hantera kraven som kommer uppstå på mig själv? Vad har jag för ambitioner i livet? Bli rik, ha ett eget kontor med namnskylt bredvid dörren och sitta på möten om dagarna; vad går man för utbildning då? Kommer jag fixa att pendla till Göteborg? Hur ska det bli med min panikångest? Kommer mina dåliga tankar sätta käppar i hjulet för mig? Tänk om utbildningen jag väljer inte är rätt? Tänk om jag sätter mig i skuld för en utbildning som inte är rätt för mig?
 
Så mycket tankar. Alldeles för mycket tankar.

De utbildningarna som jag, hittills, vet att jag ska söka är; personalvetarprogrammet och journalistprogrammet på Göteborgs Universitet samt bank- och försäkringstjänsteman på yrkeshögskolan i Göteborg. Journalistprogrammet kommer jag söka bara för att se om jag kommer in eller inte, troligtvis räcker inte mina betyg till då man säkert måste ha högsta betyg i alla ämnen för att bli antagen. Personalvetarprogrammet låter intressant, för jag har i och med ledarskapsutbildningen som jag nu går insett att jag tycker om kommunikation, ledarskap och att lära mig mer om olika lagar och regler inom arbetslivet. På något sätt lockar dock grejen med yrkeshögskola mer och då har jag fastnat för utbildningen som leder till att man kan jobba som bank- och försäkringstjänsteman. Det som jag dock blir mest orolig över är att bank är lika med matte i mina ögon och matte var verkligen inget favoritämne när jag gick i skolan. Men jag antar att det handlar om att förstå saker och ting i stort, liksom, och det kommer jag ju definitivt komma in i om det skulle vara aktuellt.
 
1e februari öppnar anmälan till yrkeshögskolan och den 15e mars kan man börja anmäla till universitetet.
Wish me luck!
I djupet av hjärtat | | Kommentera |
Upp