Nyårslistan - del två.

1. Bästa boken du läste i år?
Jag har svårt för att läsa böcker numera för jag jämför alla med boken Låt Den Rätte Komma In av John Ajvide Lindqvist, som är den bästa boken jag någonsin har läst. Dock tycker jag att Den Farliga Leken av Mari Jungstedt var läsvärd.

2. Största musikaliska upptäckten?
Det har nog inte undgått någon som har klickat sig in på den här bloggen under året att jag har blivit nerkärad i två DJs vid namn Rebecca och Fiona. Annars så har jag också funnit storheten i Adele. Jag kan inte lyssna på Someone Like You utan att det bildas en tår eller fler i mina ögon.

3. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag fick flera saker som jag önskade mig, men det bästa jag fick var ingenting jag hade sagt att jag önskade mig. Jag fick två biljetter till Håkan Hellströms konsert som skulle ske i april i Löfbergs Lila Arena. Tur att mina föräldrar tänkte ett steg längre än vad jag gjorde, för satan i gatan vad bra Håkan är live!

4. Något du önskade dig men inte fick?
Jag ville att min pojkvän skulle befinna sig på plats hos mig på min födelsedag, men tyvärr så blev det aldrig så. Men nu blickar jag fram emot min 19årsdag då jag äntligen ska få fira tillsammans med honom. Det kommer bli den bästa födelsedagen någonsin. Jag bara vet det.

5. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Släkt och vänner kom på besök, jag öppnade paket som aldrig förr, jag åt kallskuret och sedan åt jag tårta som efterrätt. En tårta som var täckt av rosa grädde, vita maränger och rosa och lila strössel format som hjärtan. Sa jag att det var 18 år som jag fyllde?

6. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det är klart att saker och ting alltid kan bli bättre, men jag tror ärligt inte att det var någonting just då som jag hade kunnat göra annorlunda. Jag är mer än nöjd med året som har gått och jag hoppas att nästa år blir minst lika bra, om inte ännu bättre.

7. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Jag kan beskriva den med mina tre favoritoutfits: 1. Leggings och en oversize topp. 2. Jeans, en blus i ett genomskinligt material samt ett linne under. 3. En blommig klänning, alternativt en leopardmönstrad långklänning.

8. Vad får dig att må bra?
Det finns mycket som får mig att må bra. Det som dock är grunden till att jag ska må bra är att det finns bra människor runt omkring mig. Människor som får mig att skratta och få mig att lägga alla negativa tankar åt sidan. Det kanske låter fel att säga det, men jag tycker om att vara i skolan just på grund av att det där finns människor som jag kan skratta med. Jag tror inte att jag har haft en enda tråkig dag i skolan under gymnasietiden. Visst har vissa tillfällen varit tråkiga, men jag har åtminstone skrattat ett par gånger varje skoldag. Sådant är obeskrivligt viktigt! 

9. Vilken kändis var du mest sugen på?
Denna frågan alltså...

10. Vem saknade du?
Att sakna är att vilja ha tillbaka det som en gång var, men som aldrig kommer komma igen. Jag saknar inte. Jag längtar istället, för att längta är att se fram emot sådant som kommer hända i framtiden. 

11. Den bästa nya personen du träffade?
Det var inte en, utan två personer: Angelica och Petra. Två tjejer som arbetade på samma dagis som jag arbetade på i sommar. Dock har vi knappt träffats efter sommaren, men vi hälsar alltid på varandra om vi ses i skolan. Petra är en otroligt trevlig tjej som är lätt att prata med. Det känns som om jag alltid har känt henne. Angelica känns det som jag har mycket gemensamt med, då hennes pojkvän också bor i närheten av Kungälv och är ett par år äldre. När hon och jag pratade om våra förhållanden så kändes det som vi förstod varandra, så skönt!

12. Det bästa sommarminnet?
Det bästa som hände i sommar var den veckan jag tillbringade på Västkusten när jag och min pojkvän, bland annat, åkte till Lysekil en dag för att se på Rebecca & Fiona när de spelade på havsbadet. Sedan bodde vi på ett hotell i Lysekil över natten. Det kommer jag aldrig glömma.

13. Det bästa vinterminnet?
Jag minns knappt vad jag har gjort i vinter. Det är det som ligger närmast i tiden, men det känns som jag inte har gjort något i vinter som är värt att nämnas. Jo, om november räknas som vinter så svarar jag att det bästa som har hänt i vinter var när jag blev publicerad i NWTs gratistidning vid namn XTRA.

14. Gjorde du något olagligt? 
Om jag har gjort något olagligt? Jag? Göra någonting olagligt? Tillåt mig att skratta. Haha. Haha. Om ni slår upp ordet "lagligt" i en ordlista så är jag övertygad om att det finns en bild på mig bredvid det ordet. Som en definition på hur man är när man är laglig, liksom. 

15. Kysste du någon?
Min pojkvän har fått både en, två och hundra kyssar under årets gång, ja.

16. Vem tillbringade du mest tid med?
Förutom min familj så får jag nog svara att jag tillbringade mest tid med min klass. Jo det är nog så, för vi går ju trots allt i skolan större delen av året så. Om ett halvår är det dock över. Nej Louise, inte blicka framåt nu...

17. Vem tillbringade du minst tid med?
Jag tillbringade väl inte direkt minst tid med min pojkvän, men det är en person som jag önskar att jag kunde tillbringa mer tid med. I början var det oerhört jobbigt att behöva vara ifrån varandra så mycket, men den senaste tiden har det blivit bättre och bättre. Jag tackar, bockar och bugar för det.

18. Det sämsta med året?
Om jag måste nämna något så kan jag säga att jag tyckte det var otroligt tråkigt att fira jul utan att se snö när jag blickade ut genom fönstret. Om det inte finns snö på marken när det vankas jul så spelar det ingen roll hur många jullåtar man lyssnar på, hur mycket julgodis man gör och hur mycket man julpyntar: det blir liksom ingen julkänsla ändå. Så till nästa jul: snö, tack.

19. Det bästa med året?
Som jag skrev på fråga ett i första delen av denna lista: jag har blivit modigare och växt som människa. Det är det bästa som detta året har haft att erbjuda. Jag hoppas, hoppas och hoppas igen på att det blir ännu bättre nästa år.
Listor | | Kommentera |
Upp