Tummen upp x 3.

Att det är första advent på söndag. Det må vara så att jag, just nu, inte har någon julkänsla överhuvudtaget, men december är alltid december och advent är alltid advent. Den här tiden på året är så mysig, med en massa tända ljus och julpynt överallt. Just mysighetsmässigt så är det nog ingen annan tidpunkt under året som slår denna, det vill jag lova, trots att inte julen alls ger samma känsla nuförtiden som när jag var barn. Jag längtar så tills jag får egna barn, bilda egna traditioner, lura dem att tro på tomten, packa in julklappar till dem, låta dem få klä granen, (förhoppningsvis) leka i snön med dem, mysa tillsammans framför TV:n som visar julkalendern... Åh, jag längtar!

Att jag äntligen har hittat något som jag vill plugga till, tror jag. Alltså, det finns 47251841 olika yrken jag skulle vilja ha, allt mellan att bli astronaut till att starta ett eget café, men nu tror jag att jag äntligen har hittat något som jag vill utbilda mig inom. Vad? Jag vill utbilda mig inom coachning och ledarskap. Jag tror att det skulle vara bra att ha med sig, vilket yrke man än väljer i framtiden, för jag tror att man lär sig så oerhört mycket både om sig själv och andra. Så varesig jag vill bli chef eller jobba i en butik så tror jag att jag kommer ha nytta av en sådan utbildning, just eftersom det handlar mycket om att förstå andra människor. Nu gäller det bara att hitta vart jag ska plugga detta. Det finns en utbildning i Karlstad som heter "chef/ledare inom handeln" som är på ett och ett halvt år, den utbildningen hade jag tänkt söka till, men nu vet jag inte längre eftersom vi ska flytta till Stenungsund och inte riktigt vet när flytten till Karlstad blir av. En liknande utbildning finns dock i Trollhättan; ledarskap inom detaljhandeln. Så kanske blir det dit jag söker istället, vem vet.

Att det snart är dags för Musikhjälpen. Åh, jag älskar verkligen Musikhjälpen! Jag kommer ihåg att jag hade på det nästan dygnet runt på SVTPlay förra året när det var, för det var så mysigt att lyssna på all musik de spelade, alla intervjuer de gjorde och alla samtalsämnen de pratade om. Jag har, så länge Musikhjälpen funnits i Sverige, drömt om att en dag få vara en av de där programledarna som får sitta instängd i den där glasburen i en vecka. Vilken känsla det måste vara! Håller tummarna för att de får in en och en annan mille till årets tema - Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Listor | | Kommentera |
Upp